Antena 3 CNN Externe Contractor OMV din Yemen, împuşcat mortal de un gardian

Contractor OMV din Yemen, împuşcat mortal de un gardian

Contractor OMV din Yemen, împuşcat mortal de un gardian
Sursa foto: Foto: etap.com.tn
06 Oct 2010   •   14:43

UPDATE:

În cadrul unui comunicat de presă, OMV a confirmat decesul unui contractor francez şi rănirea gravă a altuia, de naţionalitate britanică.

?În urma incidentului petrecut miercuri la Yemen, contractorul francez grav rănit a decedat în spital. Contractorul lucra pentru OMV în calitate de responsabil cu achizițiile. OMV regretă profund această pierdere tragică?, se arată în comunicatul OMV, remis site-ului Antena3.ro.

?Al doilea contractor rănit, de naționalitate britanică, se află acum sub supraveghere medicală într-un spital din Sanaa. Acesta lucra în calitate de expert în cadrul reprezentanței. Autoritățile competente și forțele de poliție se află la fața locului și investighează acest incident tragic de securitate, care a avut loc miercuri la ora locală 9 AM?.

?În prezent, OMV consideră că nu există rațiuni politice în spatele acțiunilor agentului de pază yemen. OMV se află în contact și colaborează îndeaproape cu companiile contractoare și ambasadele?, se mai arată în comunicat.

 

Două atacuri consecutive au avut loc, miercuri, în capitala statului Yemen. Maşina misiunii diplomatice britanice din Yemen, a fost ţinta unei explozii provocate de o grenada, a informat AFP. La scurt timp după incident, un gardian a deschis focul la sediul OMV şi l-a ucis pe un contractor francez al companiei OMV în Yemen.

Gardianul era angajat să asigura paza sediului OMV din Haddah, de la periferia capitalei Sanaa. Poliţia a reuşit să îl prinda şi il anchetează. "Gardianul a deschis focul (...) strigând 'Allah Akbar' (Allah e mare)," a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor locale.

În ultima vreme, autorităţile din Yemen au întărit măsurile de securitate în jurul unor instituţii politice şi economice strategice de teama unor presupuse atacuri teroriste.

Timothy Torlot, ambasadorul britanic în Yemen, a fost ţinta unui atentat eşuat pe 26 aprilie, anul acesta. Vinovaţi pentru acest atac se fac membrii reţelei teroriste Al-Qaeda.

Mai mult decât atât, ambasada americană şi cea britanică au fost închise în luna ianuarie 2010, din cauza unor ameninţări din aceleiaşi grupări.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: OMV Yemen
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close