Antena 3 CNN Externe Controale aspre în farmaciile de la granița cu România, pentru a preintâmpina o criză a măștilor medicale

Controale aspre în farmaciile de la granița cu România, pentru a preintâmpina o criză a măștilor medicale

Premierul Republicii Moldova a anunţat controale în toate farmaciile din țară, după ce comercianții au ridicat preţurile la măştile medicale.

Controale aspre în farmaciile de la granița cu România, pentru a preintâmpina o criză a măștilor medicale
Sursa foto: Pixabay
26 Feb 2020   •   16:28

Ion Chicu a emis o hotărâre de Guvern prin care prețurile la măștile medicinale vor fi plafonate.

"Vom limita mărimea adaosului comercial pentru măști și alte mijloace de protecție personală la 20%. Recomand comercianților de asemenea produse să "coboare prețurile și picioarele pe pământ". Din informațiile pe care le avem, depozitele unor speculanți sunt pline cu măști. Le recomand să le scoată în vânzare. Serviciul Fiscal de Stat si Inspecția Financiară, joi, 27 februarie, vor vizita absolut toate farmaciile din țara pentru a verifica prețurile. Vor verifica și stocurile disponibile", a scris Ion Chicu.

Măștile de protecție se găseau cu greutate în farmaciile din Chișinău, majoritatea având stocurile epuizate, în contextul epidemiei de coronavirus. Mai multe persoane au scris pe rețelele sociale că au cumpărat măști la prețuri exagerate, de câteva ori mai mari decât până acum.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close