Antena 3 CNN Externe Contul de Twitter al AP a fost atacat de hackeri, care au postat un mesaj fals privind o serie de atacuri la Casa Albă

Contul de Twitter al AP a fost atacat de hackeri, care au postat un mesaj fals privind o serie de atacuri la Casa Albă

Contul de Twitter al AP a fost atacat de hackeri, care au postat un mesaj fals privind o serie de atacuri la Casa Albă
de M.T.    |    23 Apr 2013   •   21:33

Contul de Twitter al agenţiei Associated Press a fost atacat marţi după-amiază de hackeri, aceştia postând un mesaj fals în care se anunţa rănirea preşedintelui american Barack Obama în urma unor explozii produse la Casa Albă.

Mesajul postat pe contul urmărit de aproximativ două milioane de utilizatori ai cunoscutei reţele sociale era: „Două explozii în Casa Albă; preşedintele Barack Obama este rănit”.

Potrivit BBC, imediat după apariţia tweet-ului, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a informat reporterii că ştirea este falsă, iar preşedintele american este în regulă.

Associated Press a confirmat ulterior atacarea contului de Twitter de către hackeri şi a dezminţit informaţia potrivit căreia la Casa Albă ar fi avut loc vreun atac.

Deocamdată, contul agenţiei a fost suspendat.

AP a mai precizat că atacul de marţi este ultimul dintr-o serie de încercări repetate ale hackerilor de a fura parolele jurnaliştilor agenţiei de pe reţeaua de socializare, şi a adăugat că lucrează pentru rezolvarea problemelor.

Din câte se pare, atacul a fost revendicat de un grup numit Armata Electronică Siriană.

×
Subiecte în articol: hackeri Twitter Barack Obama
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close