Antena 3 CNN Externe Convoaie de armament greu se îndreaptă către Doneţk. Jurnalişti AFP au văzut şase tancuri şi două blindate

Convoaie de armament greu se îndreaptă către Doneţk. Jurnalişti AFP au văzut şase tancuri şi două blindate

Convoaie de armament greu se îndreaptă către Doneţk. Jurnalişti AFP au văzut şase tancuri şi două blindate
de S.T.    |    10 Noi 2014   •   12:03

Întăriri constând în armament greu se îndreptau luni dimineaţa către Doneţk, bastionul separatist din estul Ucrainei, la o zi după ce Uniunea Europeană (UE) a îndemnat Moscova să-şi retragă trupele şi să împiedice trimiterea unor întăriri suplimentare, relatează AFP.

Jurnalişti AFP au văzut şase tancuri şi două blindate în apropiere de Şahtarsk, pe drumul către Doneţk. La Makiivka, lângă Doneţk, jurnaliştii au văzut o coloană de 15 camioane fără numere de înmatriculare, dintre care 14 tractau tot atâtea tunuri de calibrul 122 milimetri. Ele se îndreptau către Doneţk.

La Doneţk, tirurile de artilerie au continuat în noaptea de duminică spre luni, dar cu mai puţină intensitate decât în noaptea precedentă. Având în vedere apropierea tirurilor de centrul oraşului, probabil că rebelii trag asupra forţelor de ordine ucrainene în apropiere de aeroport - scena unor confruntări armate intense de mai multe luni - de pe poziţii situate la periferia oraşului.

Situaţia de pe teren s-a degradat în mod brusc după alegerile separatiste de la 2 noiembrie, care au pus în discuţie acordurile de pace încheiate în septembrie între Kiev şi separatiştii proruşi cu participarea Moscovei şi OSCE.

Citeşte şi
:

Ministrul german de externe: Situaţia din estul Ucrainei este gravă. Toate părţile trebuie să respecte acordul de încetare a focului






×
Subiecte în articol: donetk armament Moscova
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close