Antena 3 CNN Externe Convoiul umanitar trimis de Rusia în Ucrainei a ajuns la 20 de kilometri de graniţă

Convoiul umanitar trimis de Rusia în Ucrainei a ajuns la 20 de kilometri de graniţă

Convoiul umanitar trimis de Rusia în Ucrainei a ajuns la 20 de kilometri de graniţă
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de M.Z.    |    15 Aug 2014   •   08:07

Convoiul cu ajutoare umanitare trimis de Rusia în estul Ucrainei a ajuns la 20 de kilometri de graniţă. 

 
Autorităţile de la Kiev bănuiesc că vehiculele ar putea încerca să treacă printr-un punct de frontieră controlat de separatişti. 
 
Între timp, însă, forţele guvernamentale ucrainene înregistrează noi victorii împotriva rebelilor. În tabăra acestora pare să se instaleze deruta, fapt dovedit de demisiile unor lideri. 
 
Oficialităţile de la Kiev, dar şi din Occident, se tem că ajutoarele umanitare ar putea fi doar acoperirea unei incursiuni militare ruse în Ucraina. Ruşii califică această ipoteză drept absurdă. 
 
Ajutoarele constau în diferite mărfuri şi materiale: hrişcă, cereale, apă, saci de dormit. 
 
În timp ce se negociază modalităţile intrării convoiului rusesc în Ucraina, guvernul de la Kiev a trimis propriul său transport de ajutoare în zona conflictului cu separatiştii.
 
În estul Ucrainei continuă, tot mai intens, acţiunile militare. Forţele guvernamentale au recucerit o localitate situată pe una din şoselele pe care ar putea trece convoiul cu ajutoare din Rusia, dacă va fi autorizat să intre în ţară. 
 
Oraşul Doneţk, unul din ultimele bastioane ale rebelilor, a fost din nou bombardat, iar localnicii spun că mai mulţi civili au fost ucişi.
 
Succesele armatei ucrainene duc la schimbări în conducerea separatiştilor. Un important comandant al lor, aşa-zisul colonel Strelkov, despre care se crede că ar fi ofiţer rus de informaţii, şi-a dat demisia şi a fost înlocuit de un ucrainean. 
 
Un alt lider rebel originar din Rusia a cedat şi el funcţia unui localnic. Ofensiva forţelor ucrainene ar putea schimba şi atitudinea preşedintelui rus Vladimir Putin.
 
Putin a vizitat ieri Crimeea, anexată ilegal de Rusia. Dar, în faţa politicienilor locali, el a rostit un discurs conciliant în care a respins confruntarea militară şi a chemat la pace şi reconstrucţie.
 

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close