Antena 3 CNN Externe Convorbire telefonică Putin-Obama de Valentine's Day. Ce au stabilit cei doi

Convorbire telefonică Putin-Obama de Valentine's Day. Ce au stabilit cei doi

Convorbire telefonică Putin-Obama de Valentine's Day. Ce au stabilit cei doi
Sursa foto: foto: kremlin.ru
14 Feb 2016   •   16:51

Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau american Barack Obama au convenit, intr-o convorbire telefonica purtata duminica, sa intensifice cooperarea diplomatica si sub alte forme in vederea punerii in aplicare a acordului de la Munchen cu privire la Siria, a informat Kremlinul intr-un comunicat citat de Reuters.

Marile puteri au convenit vineri asupra unei "incetari temporare a ostilitatilor" in Siria, ce ar urma sa inceapa in termen de o saptamana, scrie Ziare.com.

Potrivit Kremlinului, ce doi lideri au dat o "apreciere pozitiva" discutiilor cu privire la Siria din 11-12 februarie de la Munchen.

"In particular, a fost exprimat sprijinul pentru eforturile vizand doua tinte: incetarea focului si aspectele umanitare", a indicat Kremlinul.

Conform presedintiei ruse, in timpul discutiilor a fost subliniata necesitatea stabilirii de contacte stranse de lucru intre ministerele apararii rus si american, ceea ce le-ar permite "sa lupte cu succes impotriva Statului Islamic si a altor organizatii teroriste".

Tot potrivit Kremlinului, presedintele Putin a discutat cu liderul de la Casa Alba despre importanta crearii unui front unit antiterorist.

In cursul convorbirii, cei doi presedinti au abordat si situatia din Ucraina, mai precizeaza comunicatul Moscovei.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close