Antena 3 CNN Externe El este Cooper, un câine care mers pe jos timp de patru săptămâni pentru a-și căuta vechiul stăpân, care l-a abandonat

El este Cooper, un câine care mers pe jos timp de patru săptămâni pentru a-și căuta vechiul stăpân, care l-a abandonat

Presa britanică semnalează povestea înduioșătoare a unui câine care și-a căutat, pe parcursul a patru săptămâni și zeci de kilometri de drum, stăpânii care l-au abandonat, ajungând, în cele din urmă, într-o zonă apropiată de vechea sa casă.

El este Cooper, un câine care mers pe jos timp de patru săptămâni pentru a-și căuta vechiul stăpân, care l-a abandonat
Sursa foto: captură Daily Mail
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2023   •   10:52

Aici, a fost găsit de salvatorii aflați pe urmele sale.

Este vorba de Cooper, un retriever care a fost dat dispărut de familia sa adoptivă într-o zonă din comitatul britanic Tyrone și a fost reperat în comitatul Londonderry, 27 de zile mai târziu și 64 de kilometri mai departe de locul dispariției.

Câinele a fost găsit în zona în care trăise înainte de a fi dus la adăpostul pentru animale.

Citește și: Cel mai mic căţel din lume are doar 9,14 centimetri înălțime. La naștere, încăpea într-o linguriță

Organizația caritabilă Lost Paws Northern Ireland, care s-a implicat în căutarea animalului, susține că instinctul câinelui l-a ghidat spre vechea sa casă și că acesta a parcurs cei aproape 70 de kilometri prin păduri și pe drumuri, noaptea, fără ajutorul oamenilor.

Nigel Fleming, fotograf în Dungannon și noul stăpân al lui Cooper, l-a adoptat gândindu-se că acesta ar fi o "companie bună" pentru Molly, câinele Golden Retriever pe care îl avea deja.

"Nu-mi vine să cred că este acasă. Am încercat să îl urmăresc, dar a dispărut într-o clipă, așa că a început căutarea", a declarat Fleming pentru publicația BelfastLive.

Stăpânul lui Cooper, după ce și-a primit câinele înapoi: "Credința mea în umanitate a fost restabilită"

"Credința mea în umanitate a fost restabilită datorită ajutorului incredibil care mi-a fost oferit, iar astăzi, cu el aici, alături de mine și de Molly, nu am cuvinte să exprim recunoștința pe care o simt", a adăugat el.

Potrivit acestuia, Cooper este acum în siguranță și mănâncă porții mici pentru a prinde puteri și pentru a recupera greutatea pe care a pierdut-o în cele 27 de zile.

"Cooper este deștept. Instinctul l-a dus înapoi într-un loc cu care era familiarizat. Cum a făcut-o, nu voi ști niciodată, dar a reușit. Suntem absolut încântați că am luat parte la salvarea lui și la o poveste care va dăinui în familia sa pentru generațiile următoare", a declarat un purtător de cuvânt al Lost Paws Northern Ireland, citat de presa britanică.

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close