Antena 3 CNN Externe Copenhaga. Tinerii ecologişti au protestat faşă de lipsa de reacţie a marilor puteri la încălzirea globală

Copenhaga. Tinerii ecologişti au protestat faşă de lipsa de reacţie a marilor puteri la încălzirea globală

Copenhaga. Tinerii ecologişti au protestat faşă de lipsa de reacţie a marilor puteri la încălzirea globală
Sursa foto: copenhaga
15 Dec 2009   •   10:50

Peste o mie de tineri au protestat la Copenhaga, cu ocazia conferinţei pe tema mediului. Tinerii au cerut deschiderea frontierelor pentru refugiaţii care provin din ţările afectate de încălzirea climatică.
Mitingul a început în centrul capitalei daneze, după care manifestanţii s-au îndreptat către Ministerul Apărării. Aici protestatarii s-au ciocnit cu forţele de ordine.

În timpul protestului, aproximativ 15 persoane au fost arestate. ?Ştim ce vor să facă poliţiştii, sunt preventivi, arestează oameni fără ca aceştia să fi făcut ceva. Deci cred că le este frică poliţiştilor. Sunt şi foarte mulţi poliţişti aici în Danemarca care nu prea au experienţă în astfel de situaţii? a spus unul dintre organizatori.

Tinerii au cerut deschiderea frontierelor pentru refugiaţii din ţările afectate de încălzirea climatică şi au acuzat liderii lumii că nu iau măsuri suficiente pentru a opri poluarea globală.

Poliţia daneză a reţinut în ultimele zile peste 1200 de persoane, în timpul manifestaţiilor organizate cu ocazia desfăşurării conferinţei ONU privind clima. Forţele de ordine au fost însă criticate din cauza efectuării unor astfel de arestări ?preventive?, considerate nejustificate. Majoritatea celor reţinuţi au fost însă eliberaţi după maxim 12 ore.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Copenhaga clima proteste
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close