Antena 3 CNN Externe Cercetătorii avertizează: Toți copiii între 12 și 15 ani, vaccinați sau nu, se vor îmbolnăvi de COVID-19

Cercetătorii avertizează: Toți copiii între 12 și 15 ani, vaccinați sau nu, se vor îmbolnăvi de COVID-19

Fiecare copil cu vârsta cuprinsă între 12 și 15, vaccinat sau nu, ani se va îmbolnăvi de COVID-19, potrivit profesorului Chris Witty, epidemiologul șef al Marii Britanii.

Cercetătorii avertizează: Toți copiii între 12 și 15 ani, vaccinați sau nu, se vor îmbolnăvi de COVID-19
Sursa foto: PIxabay
de Alexandra Ionescu    |    22 Sep 2021   •   18:29

Aproximativ jumătate dintre copii au avut deja coronavirus în timpul pandemiei, iar eventual toți copii, vaccinați sau nu, cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani se vor îmbolnăvi de COVID-19, a spus Profesorul Chris Witty.

Tot el a precizat că momentan, cea mai mare rată de transmisibilitate a coronavirusului este printre copiii din această categorie de vârstă.

Aproape jumătate dintre copii au avut deja coronavirus în timpul pandemiei, a precizat el. 

Legat de vaccinarea copiilor, Whitty a spus ”evident că nu este o soluție salvatoare”, dar că ”va reduce în mod semnificativ... perturbarea educației”.

”Nu comparăm mere cu pere. Trebuie să înțelegem că un copil vaccinat va lua COVID-19 oricum, dar că va face o formă mai ușoară”, a adăugat el.

”În mediul educațional, estimăm că se vor pierde mai puține zile de școală în cazul copiilor vaccinați”.

Vorbind despre incularea cu o singură doză de Pfizer la elevii de școală, profesorul Jonathan Van-Tam, vice-consilierul pe teme medicale al guvernului britanic, a precizat că efectele primei doze sunt mai scăzute decât cele ale dozei secunde, potrivit Sky News.

Copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani au început să primească în Marea Britanie prima doză a vaccinului anti-COVID-19, după ce epidemiologii au spus că o singură doză va avea un efect important asupra lipsei din sălile de clasă și a transmisiei comunitare.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close