Antena 3 CNN Externe Aproape 900.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au fost vaccinați în SUA anti-COVID-19

Aproape 900.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au fost vaccinați în SUA anti-COVID-19

Aproximativ 900.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au primit prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 de când autoritățile de reglementare din SUA au autorizat săptămâna trecută vaccinurile pentru grupa aceasta de vârstă, a anunțat Casa Albă miercuri.

Aproape 900.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au fost vaccinați în SUA anti-COVID-19
Sursa foto: Pexels/CDC
de Alexandra Ionescu    |    10 Noi 2021   •   21:05

Încă aproximativ 700.000 de copii mici au programări la farmaciile locale pentru a se imuniza, a declarat Jeff Zients, coordonatorul de răspuns la coronavirus la Casa Albă.

„Familiile din toată țara răsuflă ușurate”, a spus el în timpul unui briefing la Casa Albă despre pandemie, adăugând că administrația Biden va continua să lucreze cu statele și furnizorii de servicii medicale pentru a oferi mai multe doze.

Administrația Biden a declarat că a procurat suficient vaccin pentru a inocula toți cei 28 de milioane de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani din SUA și îl va distribui în doze mai mici și cu ace mai mici, pentru a facilita administrarea copiilor și a farmaciștilor.

Vaccinul Pfizer pentru copii este administrat în doze mai mici, o treime din doza administrată adolescenților și adulților. Flacoanele cu vaccin vin în ambalaje diferite - flacoane cu capac portocaliu și etichetate, spre deosebire de flacoanele violet pentru cei de 12 ani și peste.

Copiii care își încep seria de vaccinuri în această săptămână vor fi complet vaccinați până la Crăciun.

Copiii au, în general, mai puține șanse decât adulții să sufere de cazuri severe de Covid, dar o mică parte dintre ei au probleme, spun autoritățile federale de reglementare și experții în sănătate. Începând cu 4 noiembrie, peste 6,5 milioane de copii au fost testați pozitiv pentru COVID-19 de la debutul pandemiei; ei reprezintă între 1,7% și 4,2% din spitalizările în rândul statelor care raportează aceste date, potrivit Academiei Americane de Pediatrie.

Cel puțin 2.316 copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au suferit de sindrom inflamator multisistem la copii sau MIS-C, o complicație rară, dar gravă, legată de COVID-19, potrivit datelor distribuite de CDC.

Vaccinarea completă a 1 milion de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani ar preveni 58.000 de infecții cu coronavirs, 241 de spitalizări, 77 de spitalizări în unități de terapie intensivă și un deces, conform unui scenariu modelat publicat de Food and Drug Administration. Până la 106 copii ar suferi de miocardită indusă de vaccin, dar cei mai mulți s-ar recupera, potrivit agenției.

Programul pentru copiii între 5 și 11 ani este un nou program cu „noi site-uri și doze specializate care sunt expediate către acele site-uri”, a spus Zients miercuri.

În toată țara, 114 spitale de pediatrie oferă acum vaccinuri copiilor mici, multe găzduind evenimente de vaccinare pentru a stimula imunizarea, a spus Zients.

De asemenea, administrația Biden oferă statelor clinici mobile susținute de FEMA, iar unele state oferă injecții dimineața înainte ca părinții să se îndrepte spre serviciu muncă, a spus el, potrivit CNBC.

×
Subiecte în articol: SUA vaccinare copii Pfizer COVID-19
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close