Antena 3 CNN Externe Copiii de peste patru ani, din Scoția, își vor putea alege singuri genul cu care se identifică

Copiii de peste patru ani, din Scoția, își vor putea alege singuri genul cu care se identifică

Copiii de peste patru ani nu vor mai avea nevoie de consimțământul părinților pentru a-și declara genul la scoală, în urma unei directive introduse în Scoţia.

Copii 4 ani alegere gen
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    13 Aug 2021   •   16:23

Documentul de 70 de pagini, emis școlilor din Scoția le cere profesorilor să nu pună întrebări, dacă un copil cere să fie menționat cu pronume diferite de sexul lor biologic

Guvernul Scoțian urmărește  trecerea la medii de învățare mai incluzive, de asemenea, ca elevii trans să poată folosi orice toaletă sau vestiar ar alege, fără a li se atrage atenția asupra acestui aspect.

De asemenea, se cere dezvoltare unor opțiuni uniforme ”neutre de gen” și să includă în lecții personaje transgender și modele de rol.

Documentul își propune să creeze un mediu sigur în care copiii să se simtă liberi să experimenteze genul, să împingă înapoi stereotipurile legate de gen și, eventual, să poarte un dialog deschis cu personalul didactic.

„Dezvăluirea inadvertentă ar putea provoca stres inutil tânărului sau ar putea să-i pună în pericol și să încalce cerințele legale. Prin urmare, este mai bine să nu împărtășiți informații părinților sau îngrijitorilor fără a lua în considerare și a respecta opiniile și drepturile tânărului", se arată în documentul emis.

Marion Calder, co-director al grupului de campanie For Women Scotland spune că ”nu ar trebui să-i învățăm pe copii, și mai ales pe copiii de școală primară, că își pot schimba sexul", conform joe.co.uk.

Marion a mai avut antecedente în opoziția împotriva recunoașterii genului în legislație.

”Stereotipurile de gen ne rețin pe toți. Avem băieți care nu își pot exprima emoțiile, devin agresivi, nu reușesc la școală și continuă să facă parte dintr-o cultură a masculinității toxice care normalizează violența ", spune Sam Smethers, CEO al Fawcett.

”Avem fete care au o stimă de sine scăzută și probleme cu imaginea corpului lor, cu una din cinci fete de 14 ani care se autolezează", a mai menționat Smethers.

×
Subiecte în articol: copii Scotia gen
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close