Antena 3 CNN Externe Un copil de cinci ani a fost ucis într-un atac cu cuțitul pe stradă, în Polonia | "Libertăţile şi modul nostru de viaţă ar putea să dispară!"

Un copil de cinci ani a fost ucis într-un atac cu cuțitul pe stradă, în Polonia | "Libertăţile şi modul nostru de viaţă ar putea să dispară!"

Un copil în vârstă de cinci ani a fost ucis într-un atac cu cuțitul, în Polonia, iar un bărbat în vârstă de 71 de ani a fost arestat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   14:50

Atacul a avut loc în orașul Poznan, relatează Antena 3 CNN.

Copilul de cinci ani se afla într-o excursie cu alți preșcolari, atunci când grupul a fost atacat pe stradă de un bărbat, miercuri, în jurul orei locale 10.

Bărbatul avea la el un cuțit. Un trecător a reușit să smulgă cuțitul din mâna agresorului și l-a imobilizat pe bărbat cu ajutorul unei polițiste aflate în afara orelor de serviciu.

Ulterior, s-a stabilit că atacatorul este un individ de 71, care a fost arestat.

Răzvan Dumitrescu: "Drepturi, libertăți și un mod de viață cu care ne-am obișnuit ar putea să dispară!"

"În Poznan, a avut loc un atac oribil cu cuțitul asupra unui grup de preșcolari care se aflau la plimbare cu educatorii lor. Agresorul a fost arestat de o polițistă aflată în timpul liber, era în apropierea locului incidentului", a transmis pe X (Twitter) poliția din orașul polonez, conform presei internaționale.

Nu este clar, la ora acestei actualizări, care este motivul atacului.

Într-un comentariu la Antena 3 CNN, realizatorul Răzvan Dumitrescu  a estimat că acest tip de atacuri se întețesc, în contextul creșterii tensiunilor pe plan mondial, alimentate de războiul declanșat de Hamas împotriva Israelului.

"Primele consecințe ar fi că, din disperare, pentru a ține populația cât de cât în siguranță, (autoritățile ar putea decide) că ar putea să dispară o serie de drepturi și libertăți și un mod de viață cu care ne-am obișnuit", a estimat realizatorul Răzvan Dumitrescu la Antena 3 CNN.

 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close