Antena 3 CNN Externe Un copil de un an a traversat singur Marea Mediterană pentru a ajunge în Italia

Un copil de un an a traversat singur Marea Mediterană pentru a ajunge în Italia

Un băieţel de un an despre care se crede că a fost trimis de părinţii săi să traverseze Marea Mediterană a ajuns în siguranţă pe micuţa insulă Lampedusa, în Italia, a anunţat sâmbătă presa din Peninsulă, citată de Arab News.

Un copil de un an a traversat singur Marea Mediterană pentru a ajunge în Italia
Sursa foto: Getty Images
de Gabriel Dano    |    19 Dec 2021   •   08:26

Copilul, despre care se estimează că are abia un an, se numără printre cei peste 500 de migranţi care au ajuns pe insulă în cele şapte sosiri din ultimele două zile, a transmis cotidianul La Repubblica.

El a fost găsit de salvatorii italieni într-o barcă în mijlocul a 70 de persoane.

„A traversat Mediterana înainte de a învăţa să meargă. A înfruntat valurile singur… prea tânăr pentru a-şi dezvălui numele şi povestea”, au mai jurnaliștii italieni.

Ceilalţi migranţi habar n-aveau cine este copilul, dar au fost rugaţi de părinţi să-l ţină în siguranţă în timpul traversării, probabil pentru că au fost împiedicaţi să se îmbarce cu el, au mai scris ziariștii italieni.

Cazul copilului este unul fericit. Aproximativ 1.340 de persoane au murit anul acesta în încercarea de a traversa Marea Mediterană, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM).

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close