Antena 3 CNN Externe A scăpat de Statul Islamic și face mărturisiri șocante: Ne spuneau că părinții sunt păgâni și trebuie să-i ucidem

A scăpat de Statul Islamic și face mărturisiri șocante: Ne spuneau că părinții sunt păgâni și trebuie să-i ucidem

A scăpat de Statul Islamic și face mărturisiri șocante: Ne spuneau că părinții sunt păgâni și trebuie să-i ucidem
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    13 Ian 2016   •   22:41

Un puști de doar 12 ani a reușit să scape din ghearele Statului Islamic, care îl antrena să devină atacator sinucigas.

Băiatul s-a întors la mama sa, în tabăra pentru refugiați Esyan din Kurdistan, adăpost pentru aproape 15.000 de yazidi care au scăpat de militanții ISIL. Băiatul a povestit pentru CNN prin ce a trecut sub teroarea jihadiștilor.

"Eram 60. Cele mai terifiante momente pentru noi toți erau când veneau loviturile aeriene. Ne duceau pe toți în tunelurile subterane ca să ne ascundem. Ne spuneau că americanii, necredincioșii, încearcă să ne ucidă, însă ei, luptătorii, ne iubesc. Că vor avea grija de noi mai bine decât părinții noștri. Când ne antrenau, ne spuneau că parinții noștri sunt păgâni și că prima noastră sarcină este să ne ducem după ei și să îi ucidem", a povestit băiatul.

"Nu aveam voie să plângem, însă eu mă gândeam la mama, mă gândeam că își face griji pentru mine și încercam să plâng în tăcere. Când am evadat și mi-am văzut mama din nou a fost ca și cum m-aș fi renăscut", a mărturisit Nasir.

Băiatul, care acum s-a întors la școală, a evadat dupa ce a apărut într-un videoclip de propagandă filmat la Institutul Al Farouq din Raqqa, Siria.

Aziz Abdullah Hadur, un comandant Peshmerga (forța militară kurda), a declarat că puștii care ajung în linia de front Gweyt, din nordul Irakului, sunt într-o stare deplorabilă.

"De multe ori când ne luptăm cu ISIL, vedem copii în prima linie care poartă veste cu explozibil. Sunt spălați pe creier", a povestit comandantul.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic statul islamic
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close