Antena 3 CNN Externe Copilul-minune al șahului, în vârstă de 5 ani, vrea să strângă bani ca să cumpere un tanc pentru armata Ucrainei

Copilul-minune al șahului, în vârstă de 5 ani, vrea să strângă bani ca să cumpere un tanc pentru armata Ucrainei

Artem Kucher, în vârstă de 5 ani, din Vinnytsia, considerat o minune a șahului, a decis să strângă bani din concursurile la care participă, pentru a cumpăra un tanc și veste antiglonț pentru Forțele Armate ale Ucrainei.

Copilul-minune al șahului, în vârstă de 5 ani, vrea să strângă bani ca să cumpere un tanc pentru armata Ucrainei
Sursa foto: Ukrinform
de Alexandra Ionescu    |    11 Iul 2022   •   19:02

Tânărul șahist a povestit unui corespondent Ukrinform despre intențiile sale, duminică, 10 iulie, după ce a participat la un concurs în Vinnytsia.

"De nouă luni joc șah și mă descurc bine. Cred că cei care joacă cu mine vor să facă asta pentru că am categoria a doua pentru adulți. Vreau să ajut armata Ucrainei și de aceea joc pentru bani. Vreau ca acești bani să fie folosiți pentru cumpărarea unui tanc pentru soldați. Și veste antiglonț", a spus Artem.

Băiatul spune că nu îi este frică să joace nici cu copiii, nici cu adulții. El este sigur că își va învinge toți adversarii, așa cum face și armata ucraineană.

Organizarea în aer liber a unui joc de șah de caritate în sprijinul Forțelor Armate ale Ucrainei este o inițiativă comună a lui Artem, a familiei sale și a clubului de șah Romantyk. Participanții la concurs și-au exprimat cu toții speranța că că se vor strânge fondurile necesare pentru armată, astfel încât apărătorii Ucrainei să aibă tot ce este nevoie pentru a face față rușilor. 

Adversarii lui Artem lasă câți bani doresc într-o cutie pentru donații.

Serviciul de presă al Federației Regionale de Șah Vinnytsia notează că toate fondurile strânse de Artem la jocurile caritabile vor fi transferate pentru nevoile Forțelor Armate.

×
Subiecte în articol: Artem Kucher sah concursuri Ucraina razboi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close