Antena 3 CNN Externe Un copil de 12 ani, trimis la moarte de un tribunal din Marea Britanie. Părinții sunt răpuși de durere

Un copil de 12 ani, trimis la moarte de un tribunal din Marea Britanie. Părinții sunt răpuși de durere

Un tribunal din Marea Britanie a decis că un băiat de 12 ani trebuie să moară. Părinții săi s-au luptat mult cu statul pentru a îl menține conectat la aparate pe fiul lor aflat în moarte clinică.

Un copil de 12 ani, trimis la moarte de un tribunal din Marea Britanie. Părinții sunt răpuși de durere
Sursa foto: Facebook | Predator Awareness
de Ioana Mircea    |    03 Aug 2022   •   17:52

Judecătorii unui tribunal din Marea Britanie au decis întreruperea tratamentului unui băiat de 12 ani din cauză că acesta nu are șanse de recuperare, potrivit medicilor.

Sentința acestora a fost ca micuțul Archie Battersbee să fie deconectat de la aparate, pe 4 august. 

Familia lui s-a luptat cu statul, atacând această decizie, însă a putut obține doar o zi în plus de viață pentru băiețelul lor.

Se pare că Archie trebuia să fie deconectat de la aparatul de susținere a vieții, pe data de 3 august, dar Curtea Supremă a acceptat a doua solicitare de apel a familiei și i-au mai acordat o zi în plus de viață copilului.

Băiatul a suferit leziuni grave la nivelul creierului după un accident casnic care a avut loc în luna aprilie.

Din acel moment, familia s-a luptat în instanță pentru a continua tratamentul fiului prin menținerea artificială a vieții cu ajutorul aparatelor.

După cea de-a doua audiere la Curtea Supremă, un judecător a decis că tratamentul lui Archie ar trebui să înceteze, iar părinții băiatului au atacat decizia.

"Judecătorii au o mare empatie față de situația părinților devotați ai lui Archie, care se confruntă cu momentul de coșmar al fiecărui părinte, pierderea copilului iubit.

Dar, după deliberare, judecătorii Curții Supreme au convenit că nu există nicio perspectivă de recuperare semnificativă pentru băiatul cu leziuni cerebrale.

Chiar dacă tratamentul de susținere a vieții ar fi menținut, Archie ar muri în următoarele câteva săptămâni din cauza organelor care ar ceda pe rând și a insuficienței cardiace. 

Menținerea tratamentului medical nu servește decât la prelungirea morții sale", a precizat un purtător de cuvânt al Curții Supreme, potrivit  The Sun

Părinții au speranțe până în ultimul moment că micuțul se va face bine

„Am în vedere bunăstarea fiului meu. Nimeni altcineva nu poate hotărî în locul nostru. De aceea spun, cel mai bine pentru Archie ar fi să i se acorde timp să-și revină. Dacă nu își revine, nu își revine, însă măcar dați-i timp să-și revină.”declara mama băiatului.

Cu doar câteva zile înainte ca judecătorii să decidă deconectarea de la aparate a copilului, mama micuțului a fost chiar invitată într-o emisiune pentru a-și prezenta punctul de vedere.

„Are o bătăi ale inimii foarte bune, stabile, își menține tensiunea arterială și se îngrașă. Archie m-a ținut de mână. Mi-a strâns degetele atât de tare încât erau roșii. Tot ce are nevoie este timp. Nu i s-a dat suficient de mult timp. Vrem doar timp.", a declarat femeia îndurerată, cu puține zile înainte de hotărârea tribunalului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close