Antena 3 CNN Externe Copil ucis cu o grenadă, victima unei răzbunări

Copil ucis cu o grenadă, victima unei răzbunări

Copil ucis cu o grenadă, victima unei răzbunări
22 Aug 2016   •   15:25

Un copil a fost omorât în cursul nopţii de duminică spre luni în oraşul suedez Goteborg (sud) cu o grenadă aruncată într-un apartament, el fiind în mod vădit victima unei vendete, potrivit poliţiei, citată de AFP. 

Copilul, în vârstă de opt ani, dormea în sufrageria unui apartament dintr-un cartier popular din Biskopsgarden, când un necunoscut a aruncat un dispozitiv exploziv printr-o fereastră, au indicat anchetatorii într-un comunicat, precizând că bilanţul victimelor putea fi mai mare, deoarece apartamentul era suprapopulat. 

Potrivit poliţiei, una dintre persoanele domiciliate la adresa respectivă era un bărbat condamnat într-un caz de reglare de conturi în cadrul comunităţii somaleze. 

Cazul datează din martie 2015, când un grup de indivizi înarmaţi au năvălit într-un bar de noapte din acelaşi cartier omorând un bărbat, cunoscut serviciilor de poliţie, dar şi o altă persoană care nu avea legătură cu cei implicaţi. 

Opt persoane au fost condamnate la începutul lunii august, pentru asasinate sau complicitate la asasinate, la pedepse pornind de la şapte ani la închisoare până la detenţie pe viaţă. 

Conform ziarului local Goteborgs-Posten, care a anchetat mult timp cazul de reglare de conturi, incidentul armat a fost punctul culminant al mai multor violenţe între bande rivale, pe fondul unor dispute între traficanţii de droguri. 

Deşi în general în Suedia criminalitatea este relativ slabă, cartierele defavorizate din Stockholm, Goteborg şi Malmo s-au confruntat în ultimii ani cu violenţe greu de combătut pentru forţele de ordine, înregistrându-se cazuri în care persoanele turbulente au recurs la grenade şi focuri de arme. 

Cazul din Goteborg ilustrează faptul că insecuritatea a fost unul dintre principalele subiecte de dezbatere politică ale verii, marcată de o serie de incendieri de maşini în cartierele respective. Opoziţia de centru-dreapta face apel la angajarea a 2.000 de poliţişti, în timp ce guvernul de stânga a prezentat o serie de măsuri de prevenire a criminalităţii. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: copil ucis grenada Suedia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close