Antena 3 CNN Externe Copilotul avionului Germanwings era apt de zbor. Trecuse toate examenele practice şi medicale

Copilotul avionului Germanwings era apt de zbor. Trecuse toate examenele practice şi medicale

Copilotul avionului Germanwings era apt de zbor. Trecuse toate examenele practice şi medicale
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Mar 2015   •   18:02

Copilotul avionului Germanwings, suspectat de prăbuşirea intenţionată a aeronavei, întrerupsese pregătirea pentru obţinerea licenţei, dar era în totalitate apt de zbor, a declarat preşedintele companiei Lufthansa.

"Copilotul Andreas Lubitz era apt de zbor în totalitate, fără restricţii", a dat asigurări Carsten Spohr, potrivit CNN.

"Aptitudinile sale erau perfecte, nu existau semne de întrebare. Fusese testat din toate punctele de vedere", a subliniat Spohr.

Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani, începuse pregătirile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2008, timp în care a fost însoţitor de bord.

"A întrerupt cursurile o perioadă, le-a reluat şi a devenit copilot în anul 2013. A trecut toate examenele practice şi medicale", a subliniat preşedintele Lufthansa.

Potrivit autorităţilor germane, nu există informaţii cunoscute despre legături ale copilotului cu organizaţii teroriste.

Procurorii francezi susţin că Andreas Lubitz a refuzat să deschidă uşa cabinei pentru a permite revenirea pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge aeronava.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, cu 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei.

×
Subiecte în articol: GermanWings Andreas Lubitz
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close