Antena 3 CNN Externe Copilotul avionului prăbuşit avea o scutire medicală pe care a ascuns-o

Copilotul avionului prăbuşit avea o scutire medicală pe care a ascuns-o

Copilotul avionului prăbuşit avea o scutire medicală pe care a ascuns-o
27 Mar 2015   •   14:42

Copilotul care a prăbuşit intenţionat aeronava Germanwings Lubitz avea o adeverinţă medicală care îl scutea de la serviciu, dar pe care a ascuns-o de angajatorii săi, potrivit procurorilor citaţi de New York Times. Procurorii spun că era scutit de medici din cauza unei boli care nu i-ar fi permis să zboare. Adeverinţa era însă ruptă, iar Lubitz nu şi-a informat angajatorii despre acest lucru.

"Totuşi, au fost găsite documente care conţineau informaţii medicale ce indică o boală şi tratamentul corespunzător (prescris) de medici", au precizat procurorii într-un comunicat în care mai precizează că nu au găsit niciun bilet de adio.

Preşedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat joi că Lubitz a trecut testele de sănătate şi era apt de zbor. El a precizat însă că în urmă cu şase ani, când Lubitz începuse pregătirile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial, a întrerupt cursurile pentru câteva luni. El a adăugat că, dacă motivul era de natură medicală, regulile germane privind respectarea vieţii private ar fi împiedicat dezvăluirea acestor informaţii.
Andreas Lubitz, în vârstă de 27 de ani, este suspectat că a provocat intenţionat prăbuşirea avionului Germanwings, marţi, într-o regiune muntoasă din sudul Franţei. Procurorul din Marsilia a declarat joi că Lubitz a refuzat să-i dechidă uşa pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge acest avion.

×
Subiecte în articol: GermanWings GermanWings
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close