Antena 3 CNN Externe Copilotul Germanwings se interesase pe internet despre rezistenţa uşilor de la cabina avioanelor

Copilotul Germanwings se interesase pe internet despre rezistenţa uşilor de la cabina avioanelor

Copilotul Germanwings se interesase pe internet despre rezistenţa uşilor de la cabina avioanelor
02 Apr 2015   •   18:19

Copilotul Germanwings Andreas Lubitz, suspectat de prăbuşirea intenţionată a avionului, efectuase căutări online despre sinucidere şi despre uşile cabinelor de pilotaj, anunţă surse din cadrul anchetei citate de ziarul La Repubblica.

Procurorii germani au găsit în casa pilotului o tabletă digitală. În istoricul tabletei digitale anchetatorii germani au găsit că Andreas Lubitz efectuase, în perioada 16 - 23 martie, căutări pe Internet despre moduri de sinucidere, precum şi despre funcţionarea şi rezistenţa uşilor cabinelor piloţilor în avioanele comerciale.

În plus, potrivit anchetatorilor, Lubitz - care suferea de o boală psihosomatică - se pare că mersese la cel puţin cinci medici specialişti în căutarea unui tratament pentru insomnie. În casa copilotului Andreas Lubitz au fost găsite numeroase prescripţii medicale pentru "boli psihosomatice". Copilotul avionului Germanwings era sub tratament psihiatric şi neurologic, având tendinţe sinucigaşe şi depresie, au dezvăluit procurorii germani luni. În afară de aparentele afecţiuni psihice, Andreas Lubitz avea şi probleme de vedere, dar medicii nu sunt siguri dacă problemele oftalmologice aveau cauze organice ori psihologice.

Procurorii francezi suspectează că Andreas Lubitz, copilotul avionului, a prăbuşit intenţionat aeronava, el profitând de ieşirea pentru scurt timp a căpitanului din carlingă pentru a înclina aeronava pe o traiectorie de prăbuşire. Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit pe 24 martie într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. Nu au existat supravieţuitori.

×
Subiecte în articol: GermanWings Andreas Lubitz
Parteneri
Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie şi gaze
x close