Antena 3 CNN Externe Copilul care a panicat SUA: A stat ascuns în garaj, iar părinţii credeau că se află într-un balon cu aer (VIDEO)

Copilul care a panicat SUA: A stat ascuns în garaj, iar părinţii credeau că se află într-un balon cu aer (VIDEO)

Copilul care a panicat SUA: A stat ascuns în garaj, iar părinţii credeau că se află într-un balon cu aer (VIDEO)
Sursa foto: balon cu aer
16 Oct 2009   •   09:14

O dramă urmărită cu sufletul la gură de întreaga Americă a avut un deznodământ neaşteptat, dar fericit. Un balon experimental cu heliu a plutit în derivă la o altitudine de sute de metri, iar toată lumea credea că la bord se află un băieţel de şase ani. După câteva ore, balonul a coborât la sol dar copilul nu era la bord. Şi asta pentru că, în tot acest timp, se ascundea, speriat, în garajul părinţilor săi.

Băieţelul care a pus pe jar toată America este unul din fiii lui Richard Heene, un savant amator şi "vânător de furtuni". Joi, după o ceartă violentă cu tatăl său, Falcon Heene a dispărut fără urmă. Puţin mai târziu, un balon experimental construit de Heene în grădina casei s-a ridicat, fără veste, de la sol. Fratele lui Falcon şi-a amintit atunci, îngrozit, că micuţul obişnuia să se ascundă în nacela balonului.

Familia a dat alerta, televiziunile au preluat subiectul şi s-a declanşat o întreagă isterie. Garda Naţională a trimis două elicoptere în urmărirea sa. Trupele de comando examinau posibilitatea unei operaţiuni de salvare ca-n filme. Nu a mai fost nevoie, deoarece balonul s-a aşezat lin pe sol, după câteva ore de zbor. Poliţiştii au sosit imediat la faţa locului, dar copilul nu era nicăieri. Imediat s-au găsit martori care jurau că văzuseră "ceva" căzând din balon.

Finalul fericit a venit după alte câteva ore, când Falcon Heene a ieşit la iveală din garajul unde a stat ascuns în tot acest timp, de teamă că va fi certat pentru că dăduse drumul balonului.

După întreaga întâmplarea, Richard Heene spune că se va gândi dacă mai e cazul să continue fabricarea baloanelor şi alte asemenea activităţi riscante.



Antena 3

×
Subiecte în articol: SUA copil panica parinti presa
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close