Antena 3 CNN Externe Copilul luat ostatic acum patru zile în Alabama este în continuare captiv

Copilul luat ostatic acum patru zile în Alabama este în continuare captiv

Copilul luat ostatic acum patru zile în Alabama este în continuare captiv
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
02 Feb 2013   •   09:43

Un copil din statul american Alabama şi-a petrecut a patra zi într-un buncăr alături de răpitorul său, Jimmy Lee Dykes, veteran al războiului din Vietnam, în vârstă de 65 de ani, relatează NBC News în pagina electronică.
   
Ostaticul în vârstă de cinci ani, care suferă de Sindromul Asperger şi ADHD, a primit medicamentele de care are nevoie, precum şi creioane colorate, în timp ce negociatorul, expert din cadrul FBI, a încercat să obţină eliberarea copilului.
   
Vecinii au declarat că bărbatul a fost văzut cum lucra asiduu la construirea buncărului, iar după terminarea acestuia el îşi petrecea şi până la opt zile acolo.
   
Autorităţile au declarat joi că băiatul este teafăr. Negocierile, purtate printr-o lungă ţeavă de plastic, nu dau semne de progres, însă analiştii MSNBC apreciază că băiatul nu este în pericol, rolul său fiind acela de a ţine autorităţile în şah, iar timpul este în favoarea negociatorilor. Familia aşteaptă îngrijorată ca acesta să fie eliberat.
   
Jimmy Lee Dykes, veteran al războiului din Vietnam în vârstă de 65 de ani, descris de autorităţi ca având înclinări antiguvernamentale şi caracterizat de vecini ca "paranoic ameninţător", a răpit joi un băiat în vârstă de cinci ani dintr-un autobuz. Şoferul autobuzului, Charles Albert Poland Jr, în vârstă de 66 de ani, a fost împuşcat pentru că ar fi încercat să-l oprească pe răpitor.
   
Martorii au declarat că cei doi bărbaţi se întâlniseră joi dimineaţa, Poland oferindu-i lui Dykes alimente în semn de mulţumire pentru că acesta curăţase zăpada în locul unde întorcea autobuzul. Copiii şoferului, care au reuşit să fugă înainte ca veteranul să deschidă focul, au mărturisit că l-au văzut pe Dykes cum i-a returnat, cu câteva ore înainte de incident, tatălui lor cadoul spunând "Ia. Nu vreau astea".
   
Comunitatea îl priveşte pe Poland ca pe un erou care "ar fi făcut orice să-i salveze pe copii". Înmormântarea va avea loc la sfârşitul săptămânii.

×
Subiecte în articol: copil ostatic alabama eliberare FBI Vietnam
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close