Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a decorat mii de persoane care au contribuit la al treilea test nuclear

Coreea de Nord a decorat mii de persoane care au contribuit la al treilea test nuclear

Coreea de Nord a decorat mii de persoane care au contribuit la al treilea test nuclear
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
24 Feb 2013   •   11:35

Coreea de Nord a decorat mii de cercetători şi tehnicieni pentru contribuţia pe care aceştia au avut-o la al treilea test nuclear din istoria sa, a anunţat sâmbătă presa oficială, relatează AFP.
   
Diverse decoraţii, medalii şi alte recompense au fost decernate unui număr de 11.592 de persoane pentru contribuţia pe care au avut-o la programul nuclear nord-coreean, potrivit agenţiei de stat a regimului comunist KCNA.
   
Coreea de Nord a efectuat un test nuclear la 12 februarie, într-un tunel subteran, al treilea după cele din 2006 şi 2009. Acest test, realizat în urma unui tir de rachetă cu rază lungă de acţiune considerat un test de rachetă balistică, în decembrie, a fost condamnat unanim de Consiliul de Securitate al ONU.
   
Cercetătorii în domeniul nuclear au fost primiţi ca eroi, în ultima săptămână, la Phenian, aclamaţi de mii de locuitori scoşi în stradă, cu braţele pline de flori.
   
Aceşti "adevăraţi patrioţi" "petrec în prezent zile plăcute la Phenian", potrivit KCNA. Regimul îi încurajează să continue lucrările cu scopul de a transforma Coreea de Nord într-o "putere nucleară fără echivalent".
   
Noul test nuclear nord-coreean a avut o putere net superioară celor precedente.
   
Testul, afirmă Phenianul, a fost efectuat cu un focos miniaturizat, un lucru care provoacă temerea că regimul stalinist stăpâneşte de-acum delicata tehnologie ce permite fabricarea unei bombe suficient de mici pentru a fi instalată într-o ogivă.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close