Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a efectuat un nou test al unui motor de rachetă. Reacția imediată a Statelor Unite

Coreea de Nord a efectuat un nou test al unui motor de rachetă. Reacția imediată a Statelor Unite

Coreea de Nord a efectuat un nou test al unui motor de rachetă. Reacția imediată a Statelor Unite
de S.T.    |    23 Iun 2017   •   09:37

Coreea de Nord a testat un motor de rachetă care ar putea fi adaptat la o rachetă balistică intercontinentală, a afirmat joi un responsabil american, citat de AFP.

„Astăzi (joi), a fost testat un motor de rachetă”, a declarat responsabilul american sub acoperirea anonimatului, fără să ofere detalii.

Miercuri, la Washington, secretarul de stat american, Rex Tillerson, a cerut în cursul unei întâlniri cu omologul său chinez ca Beijingul, singurul aliat al Phenianului, să exercite mai multe presiuni asupra Coreii de Nord pentru a pune capăt programelor sale nuclear şi balistic.

Şeful diplomaţiei americane a afirmat că Phenianul reprezintă o „ameninţare de prim ordin a securităţii” Statelor Unite şi a insistat asupra responsabilităţii Chinei „de a exercita o presiune economică şi diplomatică mult mai importantă asupra regimului (nord-coreean), dacă doreşte să evite o nouă escaladare în regiune”.

Preşedintele american, Donald Trump, a făcut din ameninţarea nucleară nord-coreeană prioritatea numărul unu în domeniul politicii sale externe.

„Privim cu atenţie acţiunile Coreii de Nord. Nu vom face însă comentarii asupra informaţiilor” pe care le deţinem, a reacţionat comandantul Marinei americane, Gary Ross, într-un mesaj electronic, ca răspuns la o solicitare de a comenta testul noului motor.

Militarul american a lansat un apel Coreii de Nord „să se abţină de la orice acţiune (...) provocatoare” şi „să se conformeze obligaţiilor şi angajamentelor sale internaţionale reluând negocierile serioase”.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close