Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a lansat patru rachete cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a lansat patru rachete cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a lansat patru rachete cu rază scurtă de acţiune
Sursa foto: coreea de nord
03 Iul 2009   •   00:35

Coreea de Nord a lansat patru rachete cu rază scurtă de acţiune, au anunţat oficiali militari sud-coreeni, alimentând şi mai mult tensiunile legate de programul său nuclear şi testele cu bomba atomică.
Rachetele- aparent sol-nave- au fost trase în Marea Japoniei începând cu ora 08.20 GMT şi până la ora 19:20, a anunţat ministerul Apărării de la Seul.
Toate au fost lansate de la baza Sinsang-ri, lângă oraşul de coastă Wonsan. Se mai arăta că rachetele au aterizat la circa 100 de kilometri de coastă, unde Nordul impusese restricţii de navigare până pe 11 iulie,
Aceasta a fost prima acţiune militară a statului comunist de când i-au fost impuse sancţiuni mai dure de către ONU, pe 12 iunie, pentru testul său nuclear efectuat în mai.
Ziarul sud-coreeanJ oongAng Ilbo scria, citând surse din cadrul serviciilor de informaţii, că este foarte probabil ca Phenianul să mai execute asemenea lansări în următoarele zile, printre care şi rachete Scud-B, cu o rază de 340 kilometri. dar şi Rodong, care are o rază de acţiune de 1.300 kilometri.
După testul său atomic, Phenianul a lansat şase rachete cu rază scurtă de acţiune şi a renunţat la armistiţiul cu Sudul.
Oficial americani şi sud-coreeni cred că liderul Kim Jong-Il, în vârstă de 67 de ani, organizează de fapt un spectacol pentru a-şi spori autoritatea şi a reuşi să impună ca succesor pe fiul său cel mic.
Premierul japonez Taro Aso a condamnat lansările de joi aratând că a avertizat ?de nenumărate ori că asemenea act provocator nu este în beneficiul interesului naţional al Coreii de Nord?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close