Antena 3 Externe Coreea de Nord a respins planul de "reunificare familială" şi acuză Seulul că se pregăteşte de război

Coreea de Nord a respins planul de "reunificare familială" şi acuză Seulul că se pregăteşte de război

de G.C.P    |    09 Ian 2014   •   15:14
Coreea de Nord a respins planul de "reunificare familială" şi acuză Seulul că se pregăteşte de război

Phenianul a respins propunerea Coreii de Sud care prevedea reunificarea familiilor separate de războiul coreean, motivând că, exerciţiile militare comune ale administraţiei de la Seul cu partenerii americani, reprezintă principala piedică pentru asemenea măsură.

Ministerul de Interne din nordul peninsulei a comunicat că ar fi de acord, în principiu, cu reluarea procedurilor de reîntregire a familiilor separate de graniţă, dar pune la îndoială "sinceritatea" vecinilor de la sud.

"Cum ar putea familiile separate să se întâlnească în linişte sau să se bucure de confortul adecvat, când cei de la sud se pregătesc neîncetat de război?", se arată într-un document remis de Comitetul de Reunificare Paşnică, preluat de agenţia KCNA.

Răspunsul celor de la Seul nu a întârziat să apară, politicienii sud-coreeni exprimându-şi regretul faţă de decizia Phenianului de a lega o problemă umanitară cu exerciţiile militare efectuate anual cu armata SUA.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close