Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord, acuzată că furnizează arme Siriei

Coreea de Nord, acuzată că furnizează arme Siriei

Coreea de Nord, acuzată că furnizează arme Siriei
12 Mai 2010   •   22:41

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a acuzat Coreea de Nord că livrează Siriei arme de distrugere în masă. Biroul de presă al lui
Lieberman specifică că acesta i-a spus premierului japonez Yukio Hatoyama, în cadrul unei întâlniri la Tokyo, că o asemenea activitate riscă să destabilizeze Asia de Est, ca şi Orientul Mijlociu.
"Cooperare dintre Siria şi Coreea de Nord nu este concentrată pe dezvoltare economică, ci pe arme de distrugere în masă ", arăta Lieberman .
Ca dovadă, el a citat captura din decembrie 2009, pe un aeroport din Bangkok, a unui transport ilegal de arme nord-coreene, care avea ca destinaţie un stat din Orientul Mijlociu, dar care nu a fost menţionat.
Lieberman susţine că Siria intenţiona să dea armele grupării libaneze Hezbollah şi mişcării Hamas, care conduce Gaza şi are sediul politic la Damasc.
"Această cooperare pune în pericol stabilitatea atât în Asia de SE, cât şi în Orientul Mijlociu şi este împotriva tuturor normelor acceptate pe plan internaţional," considera Lieberman .
Oficialii tailandezi declarau că au primit informaţii de la Washington şi au confiscat circa 30 de tone de racgete, grenade şi alte arme, când un avion nord-coreean a aterizat pentru realimentare.
Israel a mai acuzat anterior Coreea de Nord că transferă tehnologie nucleară Siriei, care este tehnic în stare de război cu statul evreu, deşi ultimul război deschis a fost în 1973.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Hezbollah miscarea Hamas
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close