Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ameninţă că va ataca Sudul dacă propaganda anti-Phenian continuă

Coreea de Nord ameninţă că va ataca Sudul dacă propaganda anti-Phenian continuă

Coreea de Nord ameninţă că va ataca Sudul dacă propaganda anti-Phenian continuă
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de N.B.    |    19 Oct 2012   •   12:29

Coreea de Nord a ameninţat vineri că va atada Sudul dacă activiştii îşi vor pune în aplicare planul de a trimite peste graniţă manifesturi prin care să critice regimul de la Phenian. Coreea de Sud avertizează că este pregătită de o ripostă instantă, informează New York Times.

Schimbul de ameninţări, deşi precedat de multe episoade asemănătoare care s-au încheiat fără acţiuni de orice parte a baricadei, vine într-un moment sensibil pentru Coreea de Sud, unde vor fi organizate alegeri prezidenţiale în luna decembrie.

Un grup de organizaţii anti-Phenian, în principal conduse de refugiaţi din Coreea de Nord, a anunţat că intenţionează să lanseze materiale de propagandă cu ajutorul baloanelor din satul Imjingak.

Agenţia centrală de presă din Coreea de Nord a emis o declaraţie oficială prin care se avertiza că îndată ce va fi detectată lansarea unui balon, Armata Poporului Coreei de Nord va porni "un atac nemilos fără avertisment".

"Manifestele sunt un act de război psihologic, o violare a armistiţiului şi o acţiune de război intolerabilă", mai spune declaraţia, sfătuind populaţia sud-coreeană să părăsească zona din jurul satului.

Vorbind cu deputaţii, ministrul Apărării din Coreea de Sud a declarat că Nordul a mai ameninţat cu atacuri din cauza manifestelor trimise cu baloane, dar nu a acţionat în consecinţă. Kim Kwan-jin a fost foarte ferm, însă, spunând că dacă va fi un atac peste graniţă, Coreea de Sud va distruge originea acelui atac.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud se află sub incidenţa unui armistiţiu, după războiul dintre anii 1950-1953, cele două ţări nu au semnat niciun tratat de pace.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close