Antena 3 Externe Coreea de Nord ameninţă că va deschide focul la graniţă

Coreea de Nord ameninţă că va deschide focul la graniţă

22 Dec 2009   •   08:18
Coreea de Nord ameninţă că va deschide focul la graniţă
Sursa foto: nave coreea

Coreea de Nord a avertizat navele sud coreene să evite apele în dispută din Marea Galbenă unde a izbucnit un confict luna trecută, arătând că artileria sa va lansa ?un atac? asupra acestei zone în cadrul unor exerciţii de tir.
Într-un comunicat, comandamentul maritim susţine că iniţiativa vine ca răspuns ca "provocările militare nesăbuite" ale Sudului.
Tensiunile au rămas mari pe coasta de vest după o luptă scurtă, dar intensă pe 10 noiembrie, în urma căreia un vas al pazei de coastă nord-coreene a izbucnit în flăcări. Aceeaşi zonă a fost martoră a unor lupte în 1999 şi 2002.
Nordul refuză să recunoască graniţa cunoscută la Linia Limitei de Nord, trasată de ONU după războiul din 1950-53 . Aceasta cere ca graniţa să fie mutată mai spre sud şi a specificat luni că va recunoaşte doar propria sa frontieră.
Nordul a mai arătat că apele de lângă graniţa sa maritimă au fost declarate ?zonă de tir maritim pe timp de pace" pentru artileria sa.
"Toate vasele de pescuit şi de război trebuie să ia măsuri de securitate pentru a se proteja," se arată .
Seulul a anunţat că armata va lua contramăsurile adecvate, fără a detalia.
Antena3.ro

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close