Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ameninţă că va lansa un „atac nemilos” împotriva Seulului

Coreea de Nord ameninţă că va lansa un „atac nemilos” împotriva Seulului

Coreea de Nord ameninţă că va lansa un „atac nemilos” împotriva Seulului
de M.T.    |    20 Dec 2013   •   14:15

Coreea de Nord a avertizat că va lansa un „atac nemilos şi fără avertizare prealabilă” împotriv Coreei de Sud, ca un răspuns la protestele care au avut loc în această săptămâna la Seul, informează Mediafax.

În mesajul regimului de la Phenian se arată că, în cazul în care „provocarea la adresa celei mai înalte demnităţi a statului se va repeta în centrul Seulului”, Coreea de Nord va ataca.

La începutul săptămânii, la împlinirea a doi ani de la moartea fostului lider nord-coreean Kim Jong-il, protestatari conservatori s-au reunit la Seul şi au ars protrete ale liderilor ţării, precum şi drapelul nord-coreean.

Manifestaţiile de acest fel nu sunt neobişnuite în timpul festivalurilor sau aniversărilor de la Phenian.

Coreea de Sud a răspuns ameninţărilor veninte dinspre Nord şi a avertizat, la rândul său, că va riposta ferm faţă de orice atac.

„Răspunsul a fost trimis printr-un mesaj online şi printr-un mesaj prin fax, noi avertizăm că dacă Phenianul îşi duce la îndeplinire provocările, vom riposta ferm”, a declarat Kim Min-seok, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării.

Totodată, oficialul sud-coreean a ţinut să precizeze că nu au existat manevre militare semnificative în Coreea de Nord.

Phenianul ameninţă periodic că se răzbună pe ceea ce consideră a fi „provocări”, inclusiv proteste sau baloane lansate în nord de către grupurile sud-coreene.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close