Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord amenință cu acțiuni ”fizice”, ca reacție la noile sancțiuni ONU

Coreea de Nord amenință cu acțiuni ”fizice”, ca reacție la noile sancțiuni ONU

Coreea de Nord amenință cu acțiuni ”fizice”, ca reacție la noile sancțiuni ONU
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
08 Aug 2017   •   10:24

Coreea de Nord a ameninţat marţi cu acţiuni ”fizice” ca răspuns la adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei noi rezoluţii cu sancţiuni, calificând acest demers drept un 'act terorist' dirijat de SUA împotriva Phenianului, relatează agenţia de presă sud-coreeană Yonhap. 

Această declaraţie venită din partea Comitetului de pace al Coreii de Nord în Asia-Pacific intervine la o zi după ce regimul de la Phenian a denunţat sancţiunile ONU ca urmare a noilor sale teste de rachete cu rază lungă de acţiune şi a ameninţat cu represalii Washingtonul. 

"Inamicii nu trebuie să uite că suntem gata să luăm măsuri strategice nemiloase, care implică acţiuni fizice, prin mobilizarea deplină a puterii noastre naţionale", a declarat un purtător de cuvânt al comitetului menţionat, citat de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA. 

Comitetul pentru pace în Asia-Pacific este o structură afiliată Partidul Muncitorilor din Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord). 

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă noi sancţiuni împotriva Coreii de Nord ca urmare a celor două teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) efectuate în iulie. Măsurile, inclusiv interzicerea tuturor exporturilor de cărbune, au ca scop reducerea cu o treime a veniturilor anuale ale exporturilor nord-coreene în valoare de 3 miliarde de dolari. Rezoluţia care prevede sancţiuni împotriva Coreii de Nord este a opta de acest gen adoptată din 2006, când Phenianul a efectuat primul său test nuclear. 


 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close