Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ameninţă cu un ?atac puternic? dacă Seul şi SUA organizează manevre militare

Coreea de Nord ameninţă cu un ?atac puternic? dacă Seul şi SUA organizează manevre militare

Coreea de Nord ameninţă cu un ?atac puternic? dacă Seul şi SUA organizează manevre militare
Sursa foto: coreea de nord sua
26 Feb 2010   •   03:38

Coreea de Nord a ameninţat cu un atac ?puternic ? dacă SUA şi Coreea de Sud continuă cu exerciţiile lor militare de luna viitoare, avertizând că ar putea recurge chiar la mijloace nucleare.


Ameninţarea, emisă înainte ca Seul şi SUA să demareze planificare manevre militare, a fost făcută cu doar câteva ore după ce ce trimisul special al preşedintelui Obama pentru Coreea de Nord a ajuns în regiune pentru discuţii cu Phenianul.
Statul comunist, despre care se crede că are destul plutoniu militar pentru a face cel puţin şase bombe atomice, a parăsit negocierile în şase dezarmare-contra-alimente, anul trecut. De asemenea, a organizat un test nuclear ce a declanşat sancţiuni ONU-.
Trimisul american Stephen Bosworth s-a înâlnit joi cu sud coreeanul Wi Sung după o oprire la Beijing cu reprezentantul nuclear chinez Wu Dawei. Următorul punct pe agendă este Japonia.
Nordul a cerut o ridicare a sancţiunilor şi discuţii de pace cu SUA pentru încheiearea formală a războiului coreean din 1950-53 înainte de a reveni la masa negocierilor.
Coreea de Sud şi SUA, ce are 28.500 militare în Sud doresc să organizeze exerciţii militare începând cu 8 martie. Nordul însă vede manevrele ca o pregătire pentru invazie.
"Dacă imperialiştii american şi doritorii de război sud coreeni lansează exerciţiile militare comune... vom reacţiona cu o puternică replică militară, iar dacă este necesar. vom distruge fără milă agresiune prin mobilizare tuturor mijloacelor ofensive şi defensive, inclusiv apărarea nucleară," arăta un purtător de cuvânt al armatei nord coreene.
Cele două Corei sunt practic în război deoarece conflictul dintre ele s-a încheiat cu un armistiţiu, nu cu un tratat de pace.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close