Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ameninţă SUA: "Sunt echivalentul unei declaraţii de RĂZBOI NUCLEAR"

Coreea de Nord ameninţă SUA: "Sunt echivalentul unei declaraţii de RĂZBOI NUCLEAR"

Coreea de Nord ameninţă SUA: "Sunt echivalentul unei declaraţii de RĂZBOI NUCLEAR"
de O.P.    |    16 Ian 2014   •   07:38

Coreea de Nord a îndemnat miercuri Statele Unite şi Coreea de Sud să renunţe la exerciţiile lor militare comune, programate să înceapă la sfârşitul lunii februarie şi să se încheie în aprilie, avertizând că aceste exerciţii ar putea afecta relaţiile intercoreene, relatează agenţia Yonhap.

Exerciţii militare comune ale Seulului şi Washingtonului, numite Key Resolve şi Foal Eagle, au drept scop să dezvolte capacităţile de luptă ale celor două state şi să descurajarea ameninţările din partea Phenianului.

Comitetul pentru Reunificarea Paşnică a Patriei, agenţia de propagandă a Phenianului care se ocupă cu relaţiile cu Coreea de Sud, a apreciat într-un comunicat că aceste exerciţii militare sunt echivalente unei declaraţii de "război nuclear pe scară largă".

"(Coreea de Nord) avertizeză cu severitate Statele Unite şi Coreea de Sud să renunţe la exerciţiile militare care vor distruge relaţiile intercoreene şi vor provoca calamităţi şi dezastre inimaginabile", potrivit comunicatului, publicat de agenţia centrală de ştiri a Coreei de Nord.

 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord SUA razboi razboi nuclear
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close