Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ameninţă Sudul cu un război ?în orice moment?

Coreea de Nord ameninţă Sudul cu un război ?în orice moment?

Coreea de Nord ameninţă Sudul cu un război ?în orice moment?
Sursa foto: phenian
25 Ian 2010   •   00:31

Coreea de Nord a criticat promisiunea Coreii de Sud de a efectua un atac "preventiv" în eventualitatea unui atac nuclear din partea Phenianului, avertizând că planul se ridică la nivelul unei "declaraţii deschide de război".
Comunicatul emis de comandanţii militari ai Nordului vine pe fondul pregătirii Chinei şi SUA de a relua discuţiile nucleare în format de şase, suspendate anul trecut, pentru denuclearizarea peninsulei coreene.
Statul Major al Coreii de Nord arăta că ameninţarea cu un atac preventiv din partea Sudului, lansată săptămâna trecută, a creat ?o situaţie gravă" ce ar putea conduce la un război "în orice moment ".
?Forţele armate nord-coreene vor acţiona promt şi decisiv la orice tentativă a autorităţilor marionetă sud-coreene şi va distruge principalele ţinte, inclusiv centrul de comand?, se arăta într-un comunicat al Phenianului.
Coreea de Nord este sub efectul unor sancţiuni ONU pentru efectuarea unor teste nucleare şi lansări de rachete.
Acum sunt în desfăşurare eforturi pentru a relua discuţiile între Nord, China, SUA, Rusia, Japonia şi Coreea de Sud pentru un acord nuclear. Phenianul şi-a arătat disponibilitatea de a reveni la masa negocierilor dacă sunt ridicate sancţiunile şi este semnat un tratat de pace cu SUA. Administraţia de la Washington a subliniat că nu va face concesii până ce Phenian nu îşi demonstrează seriozitatea în legătură cu renunţarea la programul său nuclear.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close