Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord avertizează Japonia să nu facă o ?intercepţie nesăbuită? a rachetei sale

Coreea de Nord avertizează Japonia să nu facă o ?intercepţie nesăbuită? a rachetei sale

Coreea de Nord avertizează Japonia să nu facă o ?intercepţie nesăbuită? a rachetei sale
Sursa foto: lansare satelit coreea
01 Apr 2009   •   13:47

Coreea de Nord a criticat avertismentul Japoniei că va distruge resturile de la lansarea rachetei pe care o va lansa şi a emis un avertisment la rândul său.

?Dacă Japonia, în mod nesăbuit, vă îndrăzni să intercepteze satelitul Republicii Popular Democrate Coreene, armata va considera aceasta ca un start al războiului Japoniei de invazie, la peste şase decenii de la al Doilea Război Mondial şi va distruge fără milă toate mijloacele de interceptare cu cele mai puternice mijloace militare?, arăta agenţia oficială de presă KCNA într-un articol.

Acesta susţine că scopul Japoniei este de a ?aduce la oprirea negocierilor în format de şase şi să întârzie denuclearizarea Peninsulei Coreea pentru ca altfel să justifice ambiţiile sale de creare a armei nucleare şi să faciliteze militarizarea societăţii japoneze şi să stăpânească criza politică?.

Se mai menţionează că Phenianul nu se teme de orice tentativă a Japoniei de a intercepta racheta. Statul comunist şi-a declarat intenia de a lansa un satelit de comunicaţii între 4 şi 8 aprilie. Japonia a ordonat forţelor militare să intercepteze orice posibile resturi ce ar putea cădea pe teritoriul său în cazul unei lansări eşuate.

De asemenea, Parlamentul japonez a adoptat o rezoluţie în care cere Phenianului să se abţină de la a lansa racheta, deoarece ?ar aduce daune păcii şi stabilităţii nu numai în Japonia, dar şi Asia de Nord-Est?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord japonia lansare racheta
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close