x close

Coreea de Nord încalcă din nou rezoluțiile ONU. Rachetă balistică lansată în Marea Japoniei

03 Aug 2016   •   07:59
Coreea de Nord încalcă din nou rezoluțiile ONU. Rachetă balistică lansată în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică, din partea de est a ţării către apele din largul coastelor sale estice, a anunţat statul major al armatei sud-coreene, citat de agenţia Yonhap. Lansarea a avut loc la ora locală 7.50 şi a fost prima după data de 19 iulie. 

Potrivit Reuters, lansarea de miercuri se încadrează într-o serie de încălcări ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU. Racheta lansată miercuri, de tip Rodong, cu rază medie de acţiune, a parcurs aproximativ 1000 de km, a declarat o sursă guvernamentală de la Seul, potrivit Yonhap. În iulie fuseseră lansate două rachete Rodong şi o rachetă Scud cu rază mai scurtă. 

Potrivit agenţiei de presă sud-coreene, este vorba despre o etalare a forţei din partea Coreei de Nord, după instalarea unui sistem avansat anti-rachetă al Statelor Unite în Coreea de Sud. Sistemul Terminal High Altitude Area Defense (THAAD, apărare regională la mare altitudine) este o încercare de a contracara ameninţările în creştere, nucleare şi cu rachete, din partea Coreei de Nord. 

Japonia a reacţionat la lansarea de miercuri prin punerea în alertă a forţelor sale de apărare naţională, informează DPA. Măsura a fost ordonată de ministrul apărării, Gen Nakatani. 

Sursă: Agerpres
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati