Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord îşi provoacă vecinii din sud. Perturbă transportul aerian civil din Coreea de Sud cu bruiaje

Coreea de Nord îşi provoacă vecinii din sud. Perturbă transportul aerian civil din Coreea de Sud cu bruiaje

Coreea de Nord îşi provoacă vecinii din sud. Perturbă transportul aerian civil din Coreea de Sud cu bruiaje
Sursa foto: Foto: france24.com
02 Mai 2012   •   09:25

Semnale de bruiaj trimise din Coreea de Nord au afectat avioanele civile din Coreea de Sud, dar fără a le pune în pericol, a anunţat miercuri un oficial sud-coreean, citat de AFP.
   
"Semnale de bruiaj al sistemelor GPS au fost trimise din Nord", a explicat Lee Kyung-Woo, director adjunct al Comisiei coreene de comunicaţii.
   
Ministerul sud-coreean al Transporturilor a confirmat, la rândul său bruiajul dar nu a precizat cine a fost la originea acestuia.
   
Phenianul a mai fost acuzat de Seul că îi bruiază sistemul de geolocalizare GPS, dar efectul observat asupra transportului aerian nu a fost niciodată atât de important.
   
Potrivit Ministerului Transporturilor de la Seul, 241 de zboruri operate de companiile aeriene sud-coreene şi 11 zboruri administrate de nouă companii aeriene străine au fost afectate de sâmbătă. Autorităţile sud-coreene au avertizat piloţii şi companiile, a adăugat ministerul.
   
Kim Choon-Oh, un oficial din cadrul ministerului, a precizat că bruiajul sistemului GPS era perceptibil în jurul Incheon, principalul aeroport internaţional din Coreea de Sud, situat în apropiere de Seul.



×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close