Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord l-a comparat pe Donald Trump cu Adolf Hitler

Coreea de Nord l-a comparat pe Donald Trump cu Adolf Hitler

Coreea de Nord l-a comparat pe Donald Trump cu Adolf Hitler
Sursa foto: Foto: Facebook/ Donald Trump
27 Iun 2017   •   17:08

Critici dure au venit din partea Phenianului pentru președintele Donald Trump. Coreea de Nord l-a comparat pe președintele american cu Adolf Hitler, după ce în urmă cu o săptămână l-a catalogat drept „nebun” pe liderul de la Casa Albă. Potrivit Libertatea.ro, declarația Phenianului vine în contextul în care tensiunile dintre cele două țări au atins cote alarmante, privind ambițiile militare ale țării comuniste.

Agenţia centrală de ştiri nord-coreeană (KCNA) a denunţat într-un editorial politici-cheie ale lui Donald Trump drept ”nazism în secolul al XXI-lea”. 

”Principiul ‘America first’ preconizează o dominaţie mondială prin recursul la mijloace militare, la fel ca şi în cazul conceptului lui Hitler cu privire la ocupaţia lumii”, a scris agenția Phenianului.

Trump ”urmează politica dictatorială a lui Hitler” cu scopul de a-i împărţi pe ceilalţi în două categorii, ”prieteni şi inamici” şi de a justifica ”suprimarea”, a continuat KCNA.

Phenianul îşi critică de obicei inamicii în expresii colorate de propagandă, însă comparaţii cu iniţiatorul celui de-al Doilea Război Mondial şi arhitectul Holocaustului sunt neobişnuite chiar şi după standardele sale.

Lupta împotriva ameninţării pe care o reprezintă regimul nord-coreean urmează să se afle în centrul întâlnirii, la Washington, săptămâna aceasta, între Trump şi noul preşedinte sud-coreean Moon Jae-in.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Trump hitler critici tensiuni
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close