Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord limitează accesul la graniţa cu Coreea de Sud

Coreea de Nord limitează accesul la graniţa cu Coreea de Sud

Coreea de Nord limitează accesul la graniţa cu Coreea de Sud
12 Noi 2008   •   08:43

Autorităţile nord-coreene au anunţat miercuri că, începând din data de 1 decembrie, vor limita "cu stricteţe" intrarea pe teritoriul lor, anunţă Reuters. Phenianul răspunde astfel ameninţărilor recente venite din partea Coreei de Sud de a lua acţiuni dure dacă Nordul nu îşi va abandona programul nuclear.
Interzicerea traversării frontierei dintre Coreea de Nord şi cea de Sud ar determina închiderea complexului industrial de la Kaesong, aflat în Coreea de Nord, dar finanţat de Coreea de Sud.
Parcul industrial Kaesong, condus de Coreea de Sud pe teritoriul Nordului, este singura legătură comercială reală între cele două state, care nu au semnat încă un tratat de pace în urma războiului coreean dintre 1950 şi 1953. La Kaesong lucrează peste 32.000 de nord-coreeni, iar beneficiarii producţiei sunt 79 de companii din Coreea de Sud.
La sfârşitul lunii octombrie, Coreea de Nord a ameninţat că că îi va expulza pe unii dintre responsabilii sud-coreeni prezenţi la Kaesong, în cazul în care Seulul nu va pune capăt unei campanii de propagandă împotriva regimului comunist.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: coreea de sud
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close