Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord pregăteşte manevre militare de amploare

Coreea de Nord pregăteşte manevre militare de amploare

Coreea de Nord pregăteşte manevre militare de amploare
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
28 Apr 2013   •   10:26
Coreea de Nord pregăteşte manevre terestre şi aeriene de mare amploare pe fondul unor tensiuni crescute în Peninsula Coreea, după testul nuclear nord-coreean din 12 februarie, a anunţat o sursă guvernamentală sud-coreeană, informează AFP, conform Agerpres.
 
Pentru aceste exerciţii ar urma să fie mobilizate artileria şi armata aerului în jurul portului Nanmpo (vest), potrivit sursei citate de agenţia de presă Yonhap. 'Se pare că este vorba de exerciţii la scară largă', a adăugat sursa citată, referindu-se la temerile că Phenianul ar putea profita de aceste manevre pentru a crea un incident militar sau pentru a efectua un tir cu rachetă balistică. 
 
La 23 noiembrie 2010, artileria nord-coreeană a lansat obuze în insula Yeonpyeong, un recif de 7 km2 în Marea Galbenă, cauzând moartea a doi civili şi a doi soldaţi sud-coreeni. Coreea de Sud a ripostat cu 80 de tiruri, provocând temeri cu privire la escaladarea conflictului şi declanşarea unui nou conflict între Nord, susţinut de China, şi Sud, aliat al SUA, care are 28.500 de soldaţi. În Peninsula Coreea tensiunile s-au amplificat după ce Coreea de Nord a efectuat al treilea test nuclear, în luna februarie.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close