Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord respinge discuţiile la nivel înalt cu omologii din sudul peninsulei

Coreea de Nord respinge discuţiile la nivel înalt cu omologii din sudul peninsulei

Coreea de Nord respinge discuţiile la nivel înalt cu omologii din sudul peninsulei
29 Oct 2014   •   15:04

Coreea de Nord a respins propunerile administraţiei sud-coreene de a purta în această săptămână discuţii bilaterale la nivel înalt, anunţă agenţia Yonhap, citând un comunicat oficial al Seul-ului.

"Ne exprimăm dezamăgirea pentru faptul că a devenit atât de dificil să deschidem discuţiile bilaterale la nivel înalt, programate pentru data de 30 octombrie, aşa cum propusesem iniţial. Din păcate, atitudinea Coreii de Nord ne împiedică să îndeplinim acest obiectiv diplomatic", spune şi purtătorul de cuvânt al Ministrului de Unificare sud-coreean, Lim Byeong-cheol.

Coreea de Nord a răspuns iniţiativei venite de la Seul prin intermediul faxului şi s-a plâns de răspândirea manifestelor ideologice. Potrivit autorităţilor de la Phenian, vecinii de la sud nu-şi doresc discuţii şi negocieri reale.

Câteva grupuri de activişti din Coreea de Sud au împrăştiat cu ajutorul baloanelor materiale antipropagandistice (foto), împotriva regimului totalitar din Coreea de Nord.
Autorităţile de la Seul au repetat că nu vor împiedica aceste acte democratice şi nici nu vor încerca să îngrădească dreptul la liberă exprimare, precizând că solicitările Nordului sunt "injuste".

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close