Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord: Rusia ia măsuri pentru un conflict nuclear

Coreea de Nord: Rusia ia măsuri pentru un conflict nuclear

Coreea de Nord: Rusia ia măsuri pentru un conflict nuclear
Sursa foto: coreea de nord
28 Mai 2009   •   01:41

Rusia va lua măsuri de securitate pentru a contracara ameninţarea nucleară crescândă în peninsula coreeană. Demonstrând un nivel de îngrijorarea fără precedent a Moscovei faţă de manifestările Phenianului, oficialii au declarat că au fost luate măsuri de precauţie la graniţa Rusiei cu Coreea de Nord, dar s-a subliniat că nu se iau în considerare măsuri militare.
?Nu vorbim despre mărirea eforturilor militare, ci despre măsuri în caz de conflict militar, poate cu folosirea armelor nucleare în peninsula Coreea?, a declarat o sursă din serviciile de securitate, citată de Interfax .
Presa notează că deciziile politice sensibile sunt de obicei anunţate de oficiali anonimi prin intermediul agenţiilor de presă.
Măsurile luate este posibil să implice precauţii de urgenţă în caz de contaminare radioactivă.
Deşi Kremlinul a fost virulent ca niciodată în condamnarea testului nuclear nord-coreean, Moscova a trimis semnale confuze în privinţa măsurii în care va susţine răspunsul internaţional condus de SUA.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut o rezoluţie "dură" a Consiliului de Securitate al ONU, dar a lăsat să se înţeleagă că nu va susţine noi sancţiuni contra Phenianului.
?Lumea nu trebuie să se grăbească să pedepsească Coreea de Nord doar de dragul pedepsei. Problemele pot fi rezolvate doar prin discuţii", arăta Lavrov.
Comentariile acestuia sugerează că Rusia va cere Coreii să revină la negocierile în format de şase pe marginea programului nuclear.
În plus, parte a critici implicite la adresa SUA şi Japoniei, Lavrov a sugerat că nu doar Coreea de Nord poartă vina încheierii discuţiilor.
Phenianul se află acum sub presiunea unor sancţiuni ONU moderate, urmare a primului test nuclear, din 2006. Marţi, Coreea de Nord a lansat rachete cu rază scurtă de acţiune în Pacific, într-o aparentă sfidare a presiunilor internaţionale pe marginea testului nuclear de la începutul săptămânii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close