Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud a început producţia în masă de torpile

Coreea de Sud a început producţia în masă de torpile

Coreea de Sud a început producţia în masă de torpile
25 Mai 2010   •   15:21

Coreea de Sud a început producţia de masă a torpilelor Red Shark, menite a distruge submarine ostile, scrie presa rusă citând marina sud-oreeană.
"Noi rachete subacvatice sunt unele din principalele feluri de arme ce ne pot aduce victoria în luptele anti-submarin din viitor," arăta un comunicat.
Comunicatul arăta că torpilele cu o rază de 20 km vor fi lansate vertical de pe distrugătoare sud-coreene.
Anterior, preşedintele Coreii de Sud, Lee Myung-bak, a îngheţat relaţiile economice şi comunicaţiile maritimie cu Nordul, după ce Phenianul a fost găsit responsabil pentru scufundarea unei nave militare a Coreii de Sud.
Corveta de 1200 tone s-a scufundat după o explozie neidentificată ce a ucis 36 de marinari. Un grup internaţional de anchetă a confirmat că nava a fost distrusă de o torpilă lansată de un submarin nord-coreean.
Phenianul a calificat rezultatele anchetei "o invenţie," şi a avertizat Seulul cu un răspuns prompt dacă Sudul se răzbună cu noi sancţiuni.
Kommersant citează un purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Phenian care arăta că Nordul "a produs legitim arme nucleare" pentru a proteja suveranitatea ţării.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: coreea de sud nava scufundata
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close