Antena 3 CNN Externe Președintele Coreei de Sud consideră necesară interzicerea consumului cărnii de câine

Președintele Coreei de Sud consideră necesară interzicerea consumului cărnii de câine

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a sugerat premierului că poate este momentul să interzică consumul de carne de câine, o practică criticată la nivel internațional.

Președintele Coreei de Sud consideră necesară interzicerea consumului cărnii de câine
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    27 Sep 2021   •   14:40

Carnea de câine este foarte apreciată în bucătăria sud-coreeană, cu estimări de până la un milion de animale consumate în fiecare an.

Consumul său a scăzut, totuși, întrucât sud-coreenii consideră din ce în ce mai mult câinii drept animale de companie decât alimente. Consumul cărnii de câine a devenit tabu în rândul generațiilor mai tinere și presiunea activiștilor animalelor a crescut.

Şeful statului a vorbit despre subiect după o întrevedere cu premierul Kim Boo-kyum consacrată eforturilor de a îmbunătăţi situaţia animalelor abandonate şi de a crea un sistem de înregistrare obligatorie a câinilor.

Președintele Moon este un cunoscut iubitor de câini. El are mai mulți câini la palatul prezidențial, inclusiv unul pe care l-a salvat după ce a ajuns președinte. 

Părerile pe subiectul consumului de carne al câinilor sunt împărțite. Potrivit unui studiu realizat de asociația de protecție a animalelor Aware, 78% dintre coreeni consideră că producerea și comercializarea cărnii de câine și pisică ar trebui interzisă, iar 49% susțin interzicerea consumului.

Pe de altă parte, comercianţii de carne de câine vor să își continue ocupația, în caz contrar riscă să își piardă sursele de venit.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close