Antena 3 Externe Președintele Coreei de Sud consideră necesară interzicerea consumului cărnii de câine

Președintele Coreei de Sud consideră necesară interzicerea consumului cărnii de câine

de Alexandra Ionescu    |    27 Sep 2021   •   14:40
Președintele Coreei de Sud consideră necesară interzicerea consumului cărnii de câine
Sursa foto: Pixabay

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a sugerat premierului că poate este momentul să interzică consumul de carne de câine, o practică criticată la nivel internațional.

Carnea de câine este foarte apreciată în bucătăria sud-coreeană, cu estimări de până la un milion de animale consumate în fiecare an.

Consumul său a scăzut, totuși, întrucât sud-coreenii consideră din ce în ce mai mult câinii drept animale de companie decât alimente. Consumul cărnii de câine a devenit tabu în rândul generațiilor mai tinere și presiunea activiștilor animalelor a crescut.

Şeful statului a vorbit despre subiect după o întrevedere cu premierul Kim Boo-kyum consacrată eforturilor de a îmbunătăţi situaţia animalelor abandonate şi de a crea un sistem de înregistrare obligatorie a câinilor.

Președintele Moon este un cunoscut iubitor de câini. El are mai mulți câini la palatul prezidențial, inclusiv unul pe care l-a salvat după ce a ajuns președinte. 

Părerile pe subiectul consumului de carne al câinilor sunt împărțite. Potrivit unui studiu realizat de asociația de protecție a animalelor Aware, 78% dintre coreeni consideră că producerea și comercializarea cărnii de câine și pisică ar trebui interzisă, iar 49% susțin interzicerea consumului.

Pe de altă parte, comercianţii de carne de câine vor să își continue ocupația, în caz contrar riscă să își piardă sursele de venit.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close