Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud ezită să prezinte atacul subacvatic nord-coreean în faţa ONU

Coreea de Sud ezită să prezinte atacul subacvatic nord-coreean în faţa ONU

Coreea de Sud ezită să prezinte atacul subacvatic nord-coreean în faţa ONU
Sursa foto: consiliul de securitate
03 Iun 2010   •   17:05

Coreea de Sud este pregătită să ceară Consiliului de Securitate al ONU să critice Coreea de Nord pentru că ar fi torpilat un vas sud-coreean, dar aşteaptă "cel mai bun moment," arăta un oficial de la Seul.
Coreea de Sud acuză Coreea de Nord că a scufundat corveta sud-coreeană Cheonan în martie, ucigând 46 de marinari- cel mai sângeros incident militar de la războiul corean.
După o întâlnire cu ambasadorul mexican la ONU, Claude Heller, preşedinte al consiliului în această lună, viceministrul de externe sud-coreean, Chun Yung-woo, declara că Seul nu a renunţat la planurile de a aduce cazul în faţa consiliului.
"Am discutat când ar fi cel mai bun moment să aducem acest caz în faţa Consiliului de Securitate. Depinde de programul consiliului."
Întrebat cât va trimite o scrisoare Consiliului în care să se ceară abordarea chestiunii, Chun arăta că "la un moment dat."
"Va trebui să vedem când ar fi cel mai bun moment să începem deliberările pe acest subiect. Când consiliul va fi pregătit, atunci vom trimite scrisoarea."
Chun a negat că Seul ar întârzia în mod deliberat cererea sa către consiliu pentru a discuta scufundarea vasului şi a refuzat să comenteze poziţia Chinei.
China este cel mai mare partener comercial şi aliat al Coreii de Nord şi a refuzat să se alăture comunităţii mondiale în condamnarea Phenianului.
Diplomaţii arătau că China a subliniat că Beijing ar prefera să nu abordeze aceste subiect în cadrul ONU.
China nu ar tolera un nou set de sancţiuni contra Coreii de Nord, în timp ce Seul ar dori măcar o formă de criticare a Phenianului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close