Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud nu detectează mişcări neobişnuite de trupe în Coreea de Nord

Coreea de Sud nu detectează mişcări neobişnuite de trupe în Coreea de Nord

Coreea de Sud nu detectează mişcări neobişnuite de trupe în Coreea de Nord
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
30 Mar 2013   •   11:05

Coreea de Sud nu a detectat mişcări neobişnuite de trupe în Coreea de Nord după ce ţara comunistă a asigurat că a intrat în stare de război, în cadrul unui nou episod al înăspririi campaniei sale de ameninţări, informează sâmbătă agenţia EFE.

Forţele armate sud-coreene, care de câteva săptămâni menţin o intensă vigilenţă asupra Coreii de Nord în urma repetatelor ameninţări ale regimului lui Kim Jong-Un, nu au detectat în ultimele ore acţiuni relevante în ţara vecină, potrivit unei surse militare citate de agenţia locală Yonhap.

Ministerul Apărării sud-coreean a remis pe de altă parte un comunicat în care denunţă retorica nord-coreeană 'ofensivă', precum şi seria de 'ameninţări inacceptabile', care 'prejudiciază pacea şi stabilitatea în peninsula Coreea', reiterându-şi angajamentul de a răspunde cu duritate la un ipotetic atac al ţării vecine.

Într-o ştire difuzată sâmbătă de agenţia oficială KCNA, Coreea de Nord a dat asigurări că a intrat în 'stare de război' şi avertizat cu 'o luptă la scară mare' în afara regiunii.

Din 7 martie, de când Consiliul de Securitate al ONU a amplificat sancţiunile împotriva Phenianului ca urmare a ultimului său test nuclear realizat în februarie, regimul lui Kim Jong-un a adresat aproape zilnic ameninţări împotriva Coreii de Sud şi SUA.

×
Subiecte în articol: coreea de sud Coreea de Nord trupe razboi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close