x close

Coreea de Sud nu detectează mişcări neobişnuite de trupe în Coreea de Nord

de G.S.    |    30 Mar 2013   •   11:05
Coreea de Sud nu detectează mişcări neobişnuite de trupe în Coreea de Nord 416 Foto: Agerpres/AP

Coreea de Sud nu a detectat mişcări neobişnuite de trupe în Coreea de Nord după ce ţara comunistă a asigurat că a intrat în stare de război, în cadrul unui nou episod al înăspririi campaniei sale de ameninţări, informează sâmbătă agenţia EFE.

Forţele armate sud-coreene, care de câteva săptămâni menţin o intensă vigilenţă asupra Coreii de Nord în urma repetatelor ameninţări ale regimului lui Kim Jong-Un, nu au detectat în ultimele ore acţiuni relevante în ţara vecină, potrivit unei surse militare citate de agenţia locală Yonhap.

Ministerul Apărării sud-coreean a remis pe de altă parte un comunicat în care denunţă retorica nord-coreeană 'ofensivă', precum şi seria de 'ameninţări inacceptabile', care 'prejudiciază pacea şi stabilitatea în peninsula Coreea', reiterându-şi angajamentul de a răspunde cu duritate la un ipotetic atac al ţării vecine.

Într-o ştire difuzată sâmbătă de agenţia oficială KCNA, Coreea de Nord a dat asigurări că a intrat în 'stare de război' şi avertizat cu 'o luptă la scară mare' în afara regiunii.

Din 7 martie, de când Consiliul de Securitate al ONU a amplificat sancţiunile împotriva Phenianului ca urmare a ultimului său test nuclear realizat în februarie, regimul lui Kim Jong-un a adresat aproape zilnic ameninţări împotriva Coreii de Sud şi SUA.

Citeşte mai multe despre:

coreea de sud Coreea de Nord trupe razboi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati