Antena 3 CNN Externe Muncă silnică pentru persoanele care nu respectă măsurile de protecție împotriva SARS-CoV-2, în Coreea de Nord

Muncă silnică pentru persoanele care nu respectă măsurile de protecție împotriva SARS-CoV-2, în Coreea de Nord

Coreea de Nord pedepsește cetățenii care, se adună în grupuri mai mari de 3 persoane, încălcând, astfel, măsurile sanitare impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, cu muncă silnică.

Muncă silnică pentru persoanele care nu respectă măsurile de protecție împotriva SARS-CoV-2, în Coreea de Nord
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    12 Aug 2021   •   18:30

Reglementările date de autoritățile nord-coreene prevăd sacțiuni dure pentru persoanele care nu respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19, de la plata unei amenzi uriașe, până la internarea într-un centru disciplinar de muncă.

”Dacă 4 sau mai multe persoane cu excepţia familiei imediate se întâlnesc zilele acestea, autorităţile de control a bolilor le trimit într-un centru disciplinar de muncă pentru că au încălcat carantina legată de coronavirus”, a declarat un rezident din sudul Phenianului pentru Radio Free Asia.

Autorităţile nord-coreene afirmă că permit în continuare organizarea nunţilor, însă, cu stricta respectare  a măsurilor sanitare, ceea ce în fapt nu se întâmplă, deoarece adunările mai mari de 3 persoane sunt imediat disipate, potrivit RFA.

Inițial, nunţile au fost scutite iniţial privind regula numărului maxim de participanţi, însă că situaţia s-a schimbat imediat ce numărul pacienţilor suspecţi de COVID-19 cu febră ridicată a continuat să crească.

Oficial, în Coreea de Nord nu s-a raportat niciun caz pozitiv de infectare cu virusul SARS-CoV-2, însă măsurile de protecție sanitară sunt strict respectate fiind menite să ţină sub control răspândirea virusului.

Kim Jong-un i-a criticat dur pe oficiali, pentru „iresponsabilitatea şi incompetenţa cronică” în gestionarea pandemiei, sugerând că SARS-CoV-2 se răspândeşte în ţară, în pofida faptului că autorităţile au închis complet graniţele.

Momentan nu se știe dacă în Coreea de Nord s-a început vaccinarea populației sau dacă a fost demarată vreo campanie de imunizare.

 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord munca COVID-19
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close