Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat chiar în timpul discursului ambasadorului lui Kim Jong-un la ONU

Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat chiar în timpul discursului ambasadorului lui Kim Jong-un la ONU

Coreea de Nord a tras marţi un "proiectil" în mare, în momentul în care ambasadorul său la ONU a revendicat "dreptul legitim" al ţării sale de a testa arme în faţa "politicii ostile" a Statelor Unite şi Seulului.

Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat chiar în timpul discursului ambasadorului lui Kim Jong-un la ONU
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    28 Sep 2021   •   09:40

A fost al treilea tir efectuat de Phenian luna aceasta. Primul a implicat o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune, iar al doilea rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

"SUA condamnă lansarea unui proiectil" de către Coreea de Nord, a anunţat Departamentul de Stat într-un comunicat.

"Această lansare constituie o încălcare a numeroase rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU şi reprezintă o ameninţare pentru vecinii Coreei de Nord şi pentru comunitatea internaţională", adaugă Departamentul de Stat, îndemnând Phenianul "să intre în dialog".

Kim Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU a transmis că țara sa are „dreptul legitim” de a-și testa armele și de a-și „întări capacitățile de apărare”.

„Nimeni nu poate nega Coreii de Nord dreptul legitim la autoapărare pentru a dezvolta, testa, fabrica şi deţine sisteme de arme”, a subliniat diplomatul.

„Ne întărim capacităţile naţionale de apărare cu scopul de a ne apăra şi garanta în mod fiabil securitatea şi pacea ţării”, a adăugat Kim Song.

Statele Unite "ar trebui să demonstreze în practică că nu au nicio dorinţă ostilă în privinţa noastră.

"Dacă este aşa, suntem gata să răspundem" în acelaşi mod, "dar se pare că Statele Unite nu sunt pregătite" să meargă în această direcţie.

Americanii trebuie "să înceteze exerciţiile lor militare şi să nu mai desfăşoare o panoplie strategică împotriva ţării noastre", a mai reclamat ambasadorul nord-coreean.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord proiectil racheta SUA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close