Antena 3 CNN Externe Elevii din Belgrad, omagiu pentru colegii uciși în masacru. Transmisiune specială de la locul tragediei

Elevii din Belgrad, omagiu pentru colegii uciși în masacru. Transmisiune specială de la locul tragediei

Sute de elevi din Belgrad au mers azi la şcoala unde au murit nouă oameni pentru a aduce un omagiu.

de Cristi Popovici    |    04 Mai 2023   •   11:08

Serbia este în stare de şoc, iar la şcoala masacrului din Belgrad este un continuu pelerinaj al celor care vin - cu flori şi lumănări - să aducă un ultim omagiu. De altfel, elevii şi-au început orele cu un minut de reculegere, iar întreaga ţară este de vineri în doliu naţional pentru trei zile. 

Au apărut detalii șocante după atacul din Belgrad soldat cu nouă morți. Președintele Serbiei vrea să scadă vârsta de la care o persoană răspunde penal la 12 ani, astfel atacatorul să răspundă pentru crimele pe care le-a comis.

Elevul are 13 ani şi nu poate fi condamnat penal după legislaţia prezintă. Între timp, tatăl său a fost arestat deoarece ar fi păstrat și depozitat armele în mod ilegal, chiar dacă avea permise pentru ele. De asemenea, și mama băiatului a fost arestată de polițiști.

Anchetatorii au aflat că elevul și-a premeditat atacul, având chiar un plan al intrării și ieșirii din școală, precum și câteva ținte prioritare. Una dintre victime este fata unui fost jucător de volei din Serbia, antrenor acum în România la SCM Zalău.

La momentul actual, băiatul de 13 ani se află sub tutela Serviciilor de Asistență Socială din Belgrad. Urmează să fie evaluat psihologic și psihiatric, apoi se vor lua decizii în această anchetă. Băiatul nu are nevoie pentru a răspunde penal. Până la schimbarea legii în care vârsta minorilor care răspund pentru faptele lor, băiatul poate doar să beneficieze de asistență socială și psihiatrică, fiind supravegheată până la 18 ani.

Atacul sângeros a provocat proteste pe străzile din Belgrad. Cel mai mult sunt speriați vecinii, care se tem că tânărul ar putea scăpa doar cu o pedeapsa nepenală.

×
Subiecte în articol: masacru şcoală Belgrad
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close