Antena 3 CNN Externe Oficial din Hong Kong: Coronavirusul ar putea infecta 60% din populația lumii, dacă nu va fi controlat

Oficial din Hong Kong: Coronavirusul ar putea infecta 60% din populația lumii, dacă nu va fi controlat

Noul coronavirus ar putea infecta mai mult de 60 la sută din populația globală, în cazul în care metodele de izolare a virusului mortal dau greș, a avertizat un oficial medical din Hong Kong.

Oficial din Hong Kong: Coronavirusul ar putea infecta 60% din populația lumii, dacă nu va fi controlat
Sursa foto: sursa: Hepta
12 Feb 2020   •   11:48

Potrivit lui Gabriel Leung, decan al Facultății de Medicină „Li Ka Shing” de la Universitatea din Hong Kong, chiar dacă rata mortalității e de 1%, potențialul răspândirii coronavirusului este foarte mare, ceea e înseamnă că ar putea ucide mii de oameni, scrie Daily Mail.

Până în prezent, există peste 43.000 de cazuri raportate în lume, cu peste 1.000 de decese cauzate de virus.

Gabriel Leung a declarat că prioritatea numărul unu este acum să fie stabilită dimensiunea și forma „icebergului epidemic”. Cei mai mulți experți consideră că fiecare persoană infectată a continuat să transmită virusul la o medie de 2,5 persoane, „rată de infectare” fiind între 60 și 80%.

„60-80% din populația lumii se va infecta?”, a întrebat el, „Poate că nu. Poate că acest virus va veni în valuri. Poate că virusul își va atenua letalitatea, deoarece, cu siguranță nu îl ajută dacă ucide pe toată lumea în calea sa, pentru că va fi omorât și el”, a spus profesorul Leung.

După stabilirea amploarei epidemiei de coronavirus, Gabriel Leung susține că trebuie să se verifice dacă metodele de izolare folosite sunt, de fapt, eficiente în combaterea răspândirii virusului.

×
Subiecte în articol: Gabriel Leung coronavirus hong kong
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close